Informatie voor nieuwe leden

INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN

Welkom als nieuw lid van Triaq. Om jullie een beetje wegwijs te maken binnen onze vereniging, een korte handleiding.

Banen:
Triaq heeft 10 tennisbanen, waarvan 6 Canada Tenn banen, die voor een groot gedeelte van het jaar bespeelbaar zijn. Als het flink regent, dan duurt het even voordat de banen weer bespeelbaar zijn. We hebben rolsponsen beschikbaar, om het ergste water van de baan te halen, maar de banen moeten wel redelijk droog zijn, anders is het voor de spelers gevaarlijk i.v.m. blessures, en je loopt de banen kapot. Met vorst zijn de banen bespeelbaar, maar als het na de vorst gaat dooien dan worden ze te zacht. Als plannen voor oostzijde Triaq park gereed en goedgekeurd zijn, zullen we 2 Canada Tenn banen afstoten. Gezocht wordt naar een goede maatschappelijke invulling. In samenwerking met de Harmelense scholen, Beweegteam Harmelen, OKV, Stichting Ruimte voor Spelen wordt een plan voorbereid.

Ook hebben we 4 smash court banen (de rode banen). Hier kunnen we het hele jaar door op spelen. Van deze banen worden 2 banen door de tennisschool gebruikt om de trainingen te geven. Zelfs bij regen zijn ze nog lang bespeelbaar. Houd er dus rekening mee dat in de middag en avond op doordeweekse dagen deze banen bezet zijn voor de trainingen. De park commissie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de banen.

Via het ‘jiba-afhangbord’ ontvang je binnenkort per email (check dus ook je SPAM-box) een inlogcode om in het afhangbordsysteem te kijken. Je kunt dan inloggen op www.jiba-afhangbord.nl . Dit is handig om de baanbeschikbaarheid en barbezetting na te gaan. In de periode van competitie en toernooien zijn de banen minder beschikbaar. Via de evenementenkalender op onze site kun je dit nagaan. Ook is er op de website een dag-kalender, waarin je aktiviteiten/evenementen per dag kunt bekijken. Als je wilt tennissen moet je met je tennispas een baan afhangen op het jiba afhangbord in het clubhuis.

Training:
Utrechtse Tennis Organisatie, Maarten Dam, verzorgt binnen onze vereniging de trainingen. Je kunt je inschrijven voor zomer- en wintertraining. Je krijgt automatisch een mailtje van de tennisschool, of volg de nieuws items op onze website. Mocht je iets later in het seizoen lid zijn geworden, dan kun je het beste contact opnemen met onze trainer. Wellicht kunnen zij je nog indelen in een groep. Website van tennisschool: www.utrechtsetennisorganisatie.nl.

Competitie:
Triaq is een aktieve vereniging op het gebied van competitie spelen. Er is een voorjaars- en najaarscompetitie. De voorjaarscompetitie begint in april, en eindigt begin juni. Er zijn 6 of 7 speeldagen. Je kunt competitie spelen op vrijdagavond, zaterdag overdag en in de avond, zondag en donderdagmorgen. De jeugd speelt op zondag. De najaarscompetitie wordt in september en oktober gespeeld. Er zijn 6 of 7 speeldagen. Je kunt op vrijdagavond en zaterdag spelen. De jeugd speelt op zondag. Tijdens de competitie zijn er weinig banen beschikbaar voor vrijspelen.

Een van de gebruiken van competitie spelen is dat de thuisteams de gasten ontvangen met iets voor bij de koffie, en een borrelhapje achteraf. Bij Triaq kun je bij de bar een competitieschotel bestellen (uitgebreid bittergarnituur). De jeugd neemt vaak iets lekkers mee (koek en fruit). Dit is uiteraard geen verplichting!

Voor de jeugd t/m 12 is er tenniskids worldtour. Informatie is te vinden op de website Algemene informatie jeugd: http://www.ltv-triaq.nl/pages/30/algemene-informatie/.

Clubkampioenschappen:
Er wordt voor zowel de jeugd als de senioren clubkampioenschappen georganiseerd. Er is geen vaste week, maar meestal wordt dit in Juni/Juli georganiseerd.

Harmelen Open:
Triaq heeft ook haar eigen open toernooi. Dit wordt in week 35 (eind augustus) georganiseerd. Bij een open toernooi kunnen ook spelers van andere verenigingen meedoen. Je kunt ook inschrijven voor een open toernooi bij een andere vereniging. Via www.toernooi.nl vind je alle toernooien. Op de website hebben we ook een overzicht van open toernooien in de omgeving. In Juli 2017 zal er ook in Harmelen een Open Toernooi voor de jeugd zijn. UTO zal dit organiseren!

Bardienst:
Ieder seniorlid bij Triaq heeft de verplichting om 2 keer per jaar bardienst te draaien. Het clubhuis met terras wordt gerund door eigen leden, waardoor de prijzen laag blijven. Je kunt je dienst zelf indelen aan het begin van het jaar via de jiba-afhangbord op de website. In het bardiensthandboek op de website kun je precies vinden wat het draaien van een bardienst allemaal inhoudt. Je kunt je bardienst ook afkopen voor Euro 30,- per dienst. Dit kun je melden via .

BSO
Triaq heeft een contract met de buitenschoolse opvang KMN Kind & Co. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag is ons clubhuis verhuurd. Tijdens de schoolvakanties is de BSO de hele dag op ons tennispark aanwezig. Het clubhuis is dan niet open voor onze leden. De vereniging krijgt hier uiteraard een aantrekkelijke vergoeding voor. Uiteraard kan er wel gewoon getennist worden, en hebben we toegang tot het sanitair en kleedkamers. Met je spelerspas kun je de zijdeur openen. Dit kan ook in de avond als er geen bardienst aanwezig is.

Bestuur en commissies
Triaq heeft naast het bestuur ook een aantal commissies. Als nieuw lid is het erg leuk om als vrijwilliger aktief binnen de club te zijn. Zo leer je snel een groot aantal leden kennen, en wie weet kom je zo ook aan een speelmaatje. Wie er in bestuur en commissies zitten kun je vinden op de website. Er is een bar commissie, jeugd commissie, technische commissie, opentoernooi commissie, clubkampioenschappen commissie, park commissie, ontspannings commissie en PR commissie. Hieronder een korte omschrijving van wat de commissies doen:

Ontspanningscommissie (OC)
De ontspanningscommissie is een commissie die zorg draagt voor het toernooi ‘de wilde mix’ en betrokken wordt bij evenementen, bijvoorbeeld het open toernooi.

Bar Commissie (BC)
De barcommissie regelt alles omtrent de bardiensten, het inplannen van de bardiensten middels het Jiba-afhangsysteem, coördinatie van de sleutel, de inkoop van producten en schoonmaak van de bar, keuken en het opruimen van de bar en het interieur. Op dit moment is Sonja van Rooijen in dienst van LTV-Triaq.

Public Relations & Communicatie Commissie (PR)
De public relations & communicatie commissie is verantwoordelijk voor de communicatie naar leden toe. Dit wordt voornamelijk gedaan middels de website en email. Ook is deze commissie aanspreekpunt voor nieuwe leden en zal de commissie zich bezig houden met het ledenbehoud en in de toekomst ledenwerving. Momenteel is er een vacature voor de public relations commissie.

Public relations commissie is verantwoordelijk voor het opstellen van het sponsorbeleid van Triaq. Ze onderhouden het contact met de sponsors, regelen de contracten voor de reclame borden die langs de banen hangen. Het vinden van een hoofdsponsor voor het open toernooi en eventueel de clubkampioenschappen valt ook onder de verantwoordelijkheid van de PR commissie.

Jeugdcommissie (JC)
De jeugdcommissie regelt de organisatie omtrent alle jeugdevenementen, zoals de jeugd clubkampioenschappen, jeugdkamp en sportdagen voor de basisscholen. De jeugdcommissie werkt nauw samen met tennisschool UTO en is tevens aanspreekpunt voor de kinderen en ouders van kinderen. Daarnaast wordt de jeugdcommissie ondersteund door de Vereniging Coördinator die vanuit de gemeente wordt aangesteld.

Technische Commissie (TC)
De technische commissie is de commissie die zich bezig houdt met het bevorderen van de beoefening van het tennis. Zij voorzien dat elk lid zich op tennisgebied kan ontplooien tot het door hem of haar gewenste en haalbare niveau. Enkele concrete taken zijn:

  • zorgdragen dat er aan de leden voldoende les- en trainingsfaciliteiten wordt geboden, door een trainer of tennisschool te contracteren en stuurt de tennisschool zo nodig aan.
  • ontwikkelen en uitvoeren van selectiebeleid voor jeugd en jongvolwassenen.
  • organiseren van competitie voor jeugd en volwassenen. 

Clubkampioenschappen Commissie (CC)
Deze commissie verzorgt de clubkampioenschappen voor de senioren. De clubkampioenschappen vinden plaats gedurende twee weken in juni.

Open Toernooi Commissie (OTC)
Deze commissie organiseert het open toernooi welke elk jaar eind augustus (week 35) plaatsvindt. De commissie komt gedurende het jaar regelmatig bijeen om elke keer weer een topweek te verzorgen, met genoeg aanmeldingen, sponsoren, toeschouwers, hapjes en gezelligheid. Deze commissie kan nog extra hulp gebruiken, dus schroom niet om contact op te nemen.

Park Commissie (PC)
De Park Commissie bestaat uit een groep wie de organisatie en uitvoering op zich neemt omtrent het onderhoud en renovatie van het park, paviljoen, banen, verlichting, bestrating en de organisatie van de handymandagen. Ook is er een groep die zich bezighoud met het interieur en de eventuele communicatie met de buitenschoolse opvang.

De meeste informatie in deze handleiding is ook op onze website te vinden. Houd de website in de gaten, onder het kopje nieuws word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen, evenementen etc. Zijn er na het lezen van deze handleiding toch nog vragen, neem dan gerust contact op met Marleen van Gelder ().

Wij maken jullie graag wegwijs binnen Triaq. Heel veel tennis plezier!


Nieuws
Datum Titel
11-09-2017 Foto's Triaq 50 lustrum weekend
Lees meer...
Onze Sponsors
Evenementenkalender
« Maart 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Inloggen

Ogenblik a.u.b. ...